Vakıf Emeklilik BES İptali (SMS ve Müşteri Hizmetlerine Bağlanarak)
Vakıf emeklilik iptali ve BES’ten ayrılma işlemi için bütün yolları araştırdık. SMS ile BES iptal işlemi gerçekleştirebilir veya WhatsApp üzerinden anlık iletişime geçerek de müşteri temsilcisi ile görüşme sağlayabilirsiniz.
Aşağıda da göreceğiniz üzere iptal talep formu ile de bireysel emeklilik sisteminden ayrılabilirsiniz.
SMS ile Vakıf Emeklilik BES İptali Nasıl Yapılır?
Müşteri temsilcisine bireysel emeklilik iptali için bağlanmak istiyorsanız, iptal işleminizi SMS ile de yapabileceğinizi söylemekte fayda var. SMS ile iptal işlemini göndermek için telefonunuzun mesajlar bölümüne VEML boşluk TC Kimlik Numarası boşluk CAYMA boşluk Doğum Tarihinizi yazarak 4933’e SMS göndererek BES iptal işlemini yapabilirsiniz. İptal başvurunuz Vakıf emeklilik tarafından değerlendirmeye alındıktan sonra 10 iş günü içerisinde iptaliniz onaylanmakta ve tarafınıza iade yapılmaktadır.
Vakıf Emeklilik Müşteri Hizmetlerine Bağlanarak İptal Etme
Müşteri temsilcisi ile direkt görüşmek için 0850 222 9 237 numaralı müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz. Beklemeden işlemlerinizi gerçekleştirmek adına Vakıf Emeklilik WhatsApp numarasından ulaşabilirsiniz. WhatsApp üzerinden iletişime geçeceğiniz GSM numarası ise (0549) 802 47 75‘tir.
WhatsApp üzerinden bağlanmak daha hızlı ve pratik bir yol olacaktır. Cayma işleminizi WhatsApp üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Veya burada ki ayrılma talep formunu doldurarak da sistemden ayrılabilirsiniz. Talep formunu Vakıf Emekliliğe teslim etmenizden itibaren 20 iş günü içerisinde iptal işleminiz gerçekleşmektedir. Farklı şikayet veya isteklerinize yönelik bildirimler için aşağıda yer alan tablodaki bilgilerden yararlanabilirsiniz.
Vakıfbank BES İptal Kesintisi Ne Kadar?
Vakıfbank bireysel emeklilik sisteminden ayrılma işleminde belirli kesintiler uygulanmaktadır. Bu kesintiler sistemde kaldığınız yılın uzunluğuna göre değişebilmektedir. Şöyle ki;
- Sistemde daha 10 yılınızı doldurmadan ayrılmak istediğiniz zaman, yapmış olduğunuz ödemelerin ve devlet desteğinin %15‘i
- Sistem içerisinde 10 yılını dolduran kişilerin BES iptali gerçekleştirmeleri halinde yapılan ödemelerin ve devlet desteğinin %10‘u
- Emeklilik hakkı kazananlar ile bu sistemden vefat, maluliyet veya tasfiye nedeniyle ayrılanlardan ise %5 oranında kesinti yapılmaktadır.
İnternet Sitesi | vakifemeklilik.com.tr |
Telefon | (0212) 310 37 24 |
Genel Müdürlük | 0212 310 37 00 |
Çağrı Merkezi | (0850) 222 9 237 |
Faks | 0212 310 39 91 |
E-Posta | info@vakifemeklilik.com.tr |
Adres | Levent Mah. Çayır Çimen Sokak, No:7 34330 Levent – Beşiktaş / İSTANBUL |
Vakıf Emeklilik Sisteminin Avantajları
Bireysel emeklilik sistemine dahil olanlar %25 devlet katkısından faydalanmaktadır. Aylık olarak ödemiş olduğunuz katkı payının %25’i kadar devlet desteği verilmektedir. BES’i avantajlı kılan bu uygulama ile birikim tutarınızı artırabilirsiniz. Örneğin 200 TL olarak yatıracağınız katkı payı, devlet katkısı ile birlikte 250 TL olacak.
Devlet Katkısı Hesaplaması:
- 100 TL için 25 TL
- 200 TL için 50 TL
- 300 TL için 75 TL
- 400 TL için 100 TL
- 500 TL için 125 TL
- 600 TL için 150 TL
- 1.000 TL için 2250 TL devlet katkısı ek olarak emeklilik sisteminize yansıyacaktır.
İki farklı BES hesabı olan kişiler katkı payından aynı oranda faydalanmaktadır. Yani her iki BES hesabınıza yatırmış olduğun katkı payı toplanır ve o toplamın %25’i kadarı destek alırsınız. Örneğin ki hesabınıza aylık toplam 200 TL katkı payı yatırmaktasınız. 200 TL’nin %25’i alınarak 50 TL devlet katkısından yararlanabilirsiniz. Detaylı incelemelere BES İptali sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.
BES devlet desteği üst sınırı, brüt asgari ücretin %25’i kadardır. Örneğin, asgari ücretin aylık brüt tutarı 2.000 TL olduğu durumda, bir ayda alabileceğiniz maksimum BES devlet katkısı 500 TL’dir. Yıllık olarak düşünürseniz bu tutar 6.000 TL demektir.
18 yaşını dolduran ve medeni haklardan mahrum edilmemiş her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı BES’e dahil olabilir.
BES ile bireylerin emeklilik dönemlerindeki refah seviyesinin yükseltilmesi hedeflenmektedir. Bu bağlamda emeklilik için yapılan tasarrufların yatırıma yönlendirilmesi ve emeklilik döneminde ek gelir elde etmeleri hedeflenmiştir.
Bireysel emeklilik sistemine girenlerin, emekli olabilmeleri için sistemde en az 10 yıl kalmaları şartı bulunmaktadır. Bireyler 56 yaşını tamamladıktan sonra emekli olmaya hak kazanırlar.
Evet. Birden fazla emeklilik sözleşmesine sahip olabilirsiniz. Bu aynı şirkette veya farklı şirketlerde olabilir.
eşimi vakıf emekliğinden kırdi kartımdan kesinti yapılıyor kart numaram değişdi yeni kartdan kesim yapıla bilirmi yeni kart numaraları değişdi
eşim vakıf emekliliği 10 yılı tamamlıyor para yatırma devam edecekmi
Bireysel iptal ettik 1 ay oldu paramız hala yatmadı banka üzerine mi yattı acaba