web analytics
Uygun Krediler

İşyeri Açma Kredisi Veren 5 Banka: KOSGEB ve Devlet Destekli 2021

İşyeri Açma Kredisi Veren 5 Banka: KOSGEB ve Devlet Destekli 2021

Devlet destekli KOSGEB hibeleri veya iş yeri açma kredisi veren bankalar ile kendi işinizi kurabilirsiniz. Kendi işinizi kurmak için veya dükkan açmak için her bankanın farklı başvuru şartları bulunmaktadır. Tabi devlet destekleri içinde bazı şartları yerine getirmeniz istenmektedir. Bizde iş yeri kurmak adına arayacağınız bütün destekleri ve kredileri bir araya topladık. Ayrıca yazımızda girişimcilik ile alakalı ufuk açıcı detaylara da değindik.

Halkbank, İşyeri Açma Kredisi Veren Bankaların Başında!

  • Genç girişimci,
  • Cesur girişimci,
  • Usta girişimci,
  • Mucit girişimci,
  • Franchising (bayilik) alma kredileri gibi daha bir çok alanda girişimcileri desteklemektedir.

Bildiğiniz gibi Halkbank esnaf ve KOBİ’ler için uygun faiz oranları ile krediler sunmaktadır. Bu kredilere Esnaf Kefalet Kredileri yazımızdan ulaşabilirsiniz. Bunların yanında yeni iş kurmak isteyen girişimcileri de düşük faiz oranları ile desteklemektedir. Yukarıda vermiş olduğumuz kredilerin birbirlerin den farklı başvuru şartları bulunmaktadır.

Halkbank yeni iş kurma kredisi almak isteyen kişilerin 1 yıldan fazla ticari geçmişlerinin olmaması veya hiç iş kurmamış olmaları şartı aranmaktadır. Girişimcilerin kullandıkları bu kredilerle 6 süresince hiçbir hesap ücreti alınmamakta, havale ve EFT gibi işlemlerde yarı yarıya indirim uygulanmaktadır.

30 Yaş Altı Deneyimsiz Genç Girişimcilere İş Yeri Açma Kredisi

Başlıktan da anlaşılacağı üzere iş kurmak isteyen kişilerin en fazla 30 yaşında en az 18 yaşında olması gerekmektedir. Herhangi bir üniversitenin iki yıllık veya 4 yıllık bölümünden mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Kurmak istediği işte herhangi bir tecrübeye sahip olmayan ve yeni mezun olmuş kişiler bu krediyi kullanabilir. 36 ay vade ile 50 bin TL’ye kadar kredi desteği alabilirler. Kredi vadelerinde ilk 1 yıl anapara ödemesiz olarak kullanabilirsiniz.

Kurmak İstediği İşte Deneyim Kazanmış Kişiler

Bu kredide yine üniversite mezunu olma şartı ve kurmak istediği işte deneyim kazanmış olması gerekmektedir. Kurmak istediğiniz işle alakalı üniversite bölümünden mezun olmak veya kuracağınız işle ile alakalı en az iki yıllık tecrübenin olması gerekmektedir. Kredinin yaş sınırı 35 ile sınırlı tutulmuştur. Kredi limiti en fazla 75 Bin TL’dir. En fazla 36 ay vade ile kullanılabilir.

Ustalık Belgesi Olanlar İçin Dükkan Açma Kredileri

Açmak istediği iş kolunda ustalaşmış ve bu alanda sertifika/belgeye sahip olan kişilerin alabilecekleri kredilerdir. En az ilk okul mezunu olma şartı aranmaktadır. Krediye başvuru yaptığı anda 30 yaşından gün almamış olmaması ve kuracağı işle alakalı geçmişte aktif olarak 5 yıl çalıştığını gösterir belgeler istenmektedir. Krediye yapılacak başvuru neticesinde 30.000 TL’ye kadar kredi alabilmektedirler.

KOSGEB 2021 Yılında da Geri Ödemesiz Yeni Destekler Veriyor

kosgeb işyeri açma kredisi, geri ödemesiz 2021

Hibe olarak verilen iş yeri kurma desteği, devlet tarafından 2021 yılında da verilmeye devam etmektedir. Hibe desteğinden yararlanmanız için daha önce devletten hibe almamış olmamanız ve 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmekte ve herhangi bir yerde halen sigortalı olarak çalışmamış olmanız gerekmektedir.

İş yeri kurma hibesi başvurusundan önce desteklenen sektörleri buradan incelemeniz ve bu minvalde bir iş kurmanız gerekmektedir. Tabi sektör seçiminden önce “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” almanız gerekmektedir. Geri ödemesiz destek miktarı 60.000TL’ye kadar olabilmektedir. Detaylar için kosgeb.gov.tr üzerinden geleneksel girişimci destek bölümünü takip edebilirsiniz.

Franchising(Bayilik) Kredisi İle Kendi İşinizi Kurabilirsiniz

Franchising, bir markaya ait işletme kurma ve marka ismini kullanma haklarının, belirlenen şartlar dahilinde destek vermek suretiyle bir kişiye veya firmaya verilmesi diyebiliriz. Bunun örneğini ülkemizde en çok gördüğümüz alan ise çiğköftecilik sektörüdür. Bir çok banka da Franchising kredisi vermekte olup farklı şartlar sunmaktadırlar. Bu krediler sayesinde de kendi iş yerinizi kurabilirsiniz.

Halkbank

Halkbank, franchise giriş bedeli ödemesi ve diğer harcamalar için 60 aya kadar vadelerde uygun faiz oranları ile işletme kredisi vermektedir. Kredi taksitleri aylık, 3 aylık, 6 aylık veya dönemsel olarak belirlenen zamanlarda yapılabilir. Kredi, kullanılan ilk 6 ay dönemlerinde ödemesiz olarak alınabilir.

İş Bankası

Sisteme giriş ücreti dahil; işyerine ait dekorasyon, demirbaş temini gibi bir çok ihtiyacın giderilmesi amacı ile alabilirsiniz. İş Bankası bayilik kredisi sadece 36 ay vadeli olarak alınabilmektedir. Sisteme giriş ücretinin ve işyeri için harcanacak diğer giderlerin fatura bedelinin %75’ine kadar kredi kullanabilirsiniz.

Yapı Kredi

Yapı kredi de büyük markalardan bayilik almak için kredi imkanı sunan bankalar arasında yer almaktadır. Bankanın kredi vadesi 36 ay ve taksit ödemeleri esnek olarak belirlenebilmektedir. Sisteme giriş ücretinin ve diğer demirbaş alımlarının fatura bedelinin %65’ine kadar işyeri açma kredisi vermektedir.

Kadın Girişimciler İçin Özel Krediler ve Destekler

Kendi işini kurmak isteyen kadın girişimler için bir çok destek ve kredi fırsatı bulunmaktadır. Özellikle yukarıda bahsettiğimiz KOSGEB hibesi, girişimci kadınlar için oldukça kolay şartlar taşımaktadır. Bu desteklerin yanında kredi imkanları da sunulmaktadır. Fakat bu kredilerin çoğu halen bir işletme sahibi veya ortağı olan kadın girişimcileri kapsamaktadır.

Ziraat Bankası Kadın Girişimcilere İşyeri Kredisi

Ülkemizdeki kadınların iş hayatında daha aktif rol sahibi olmalarını sağlamak amacıyla kredi destek paketini sunarak kadın girişimcilerin yanında olduğunu göstermiştir. Kredi Garanti Fonu (KGF) kefalet desteği ile düşük faizli işletme kredileri kullanabilirsiniz. İşyeri kredilerinde 60 aya varan vadelerden yararlanabilirsiniz. Yeni işyeri sahibi olabileceğiniz kredinin detayları ise aşağıdaki gibidir.

Yeni İşyeri Alımları İçin;

  • 120 aya kadar vadeli olarak kullanabilirsiniz.
  • Satın almak istediğiniz işyerinin ekspertiz değerinin en fazla %75’ine kadar kredi kullanabilirsiniz.
  • Kredi vadesi boyunca alacağınız işyerine banka tarafından ipotek tesis edilmektedir.

Ziraat Bankası İş Kurma Kredisi Veriyor Mu?

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz Ziraat Bankası kredileri, sadece bir iş yerine sahip olan kadın girişimciler için verilen destek paketlerinden ibarettir. Beki sıfırdan iş kurmak isteyenlere kredi veriliyor mu? Sorunun cevabı maalesef hayırdır. Şayet bankaya göstereceğiniz gelirleriniz varsa zaten normal bir ihtiyaç kredisi kullanarak işyerinizi kurabilirsiniz.

Bir diğer husus ise KOSGEB’den iş kurma desteği alan işletmeler için sunulan KOSGEB kredisidir. KOSGEB veri tabanına kayıtlı olan küçük ve orta ölçekli işletmeler destek kredilerinden yararlanabilmektedirler. İndirimli faiz oranlarına sahip işyeri destek kredisinden yararlanmak için KOSGEB destekli iş kurmuş olmanız gerekiyor. Ziraat Bankası müşteri hizmetleri üzerinden veya Ziraat Bankası Esnaf Kredileri sayfasından detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

İşyeri Açmak İstiyorum Ama Sermayem Yok!

Bu başlığı sermayesi bulunmayan ziyaretçilerimiz için açtık. Sermayesiz olarak işyeri kuracaksanız yapacağınız bir kaç şeyden başka alternatifiniz bulunmuyor.

  • Devlet desteğini alabilmek
  • Banka kredisi kullanmak

Bu iki seçenekten başka sermaye edinmek imkansıza yakın bir durum gibi görünüyor. Bizim önerimiz devlet desteklerinden yararlanmak için şartları yerine getirmenizdir. Aksi halde bankalar, gelirini belgelemeyen kişiler için iş yeri açma kredisi veya ihtiyaç kredisi vermekte oldukça çekimser davranmaktadır. Kredi kullanacağınız zaman, aylık gelir tahmininiz ve aylık gider tahminlerinizi sağlam bir matematikle gerçeğe uygun olarak yapın. Çünkü iş yerini açtıktan hemen sonra kredi taksiti ödemeye başlayacaksınız.

İşyeri sahibi olduğunuz zaman gelirleriniz her ay aynı olmayacak. Bunu kesinlikle göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Burada alacağınız kredinin faiz oranı da oldukça büyük önem taşımaktadır. Aylık taksit ödemelerinizin aylık net gelirinizin %40’ından fazla olmaması özen göstermelisiniz.

Ufkunuzu Genişletecek Yeni İş Fikirleri 2021

Ülkemizde 100 binlerce lira sermaye ile kendi işini kurup bir kaç ay geçmeden istenilen performansı alamayan ve iflas eden bir çok işyeri ve firma sahibi var. Peki bunun sebebi nedir? Bunun sebepleri özele indirgenirse 100’lerce nedene bağlanabilir. Burada önemli olan neleri yapmanız gerektiğidir.

  1. Yapacağınız İşi Ne Kadar Seviyorsunuz: Öncelikle yapacağınız işinizi sevmiyorsanız bir daha düşünmenizde fayda var. İşini sevmek uzun yıllar boyu sizi iş hayatında diri ve heyecanda tutacaktır. Başarılarınızın katlanarak artmasında en büyük etkenlerden birisi yaptığınız işi sevmekten geçmektedir.
  2. Yıldızı Bir Anda Parlayan Girişimleri İyice Düşünün: Bildiğiniz gibi 2019 yılının sonunda doğru ülkemizde lokmacılar büyük bir atak yapmıştı. Fakat 2021 yılına geldiğimizde bu rağbet azalmış ve iş hacmi oldukça düşmüş bir çok iş yeri iflas ederek kapatmıştır. Bunun sebebi ise bu iş alanının yıldızının bir anda parlamasıyla bütün girişimcilerin bu alana yönelmesi olmuştur.
  3. Benzer İşyerlerine Ait Analizleri Doğru Yapmak: İşyeri kurmak istediğiniz alan her ne olursa olsun sektördeki rakiplerinizi iyi analiz etmelisiniz. Özellikle onların sektöre kattıkları şeylere ek olarak sizin ne katacağınızı iyice düşünmeniz gerekiyor. Rakiplerinizden farklı olmak her zaman kazandırmaktadır.

2021 Yılında En Çok İşyeri Açma Kredisi Kullanılan Sektörler

  1. Yemek/Restoran Sektörü: Yemek sektörü geçmişten günümüze sürekli bir şekilde büyümeye devam eden en gözde sektörlerden birisidir. Sektörel liderliği elinden bırakacak gibi görünmüyor.
  2. Kafeler: Kafeler de son yıllarda oldukça farklı konseptler ile adeta bir yarış içerisindeler. Kar marjı oldukça yüksek olan kafeler yaratmaya çalıştıkları farklılıkla rakiplerinin arasından sıyrılmaya çalışmaktadırlar.
  3. Kuru Temizleme Sektörü: Hizmet kalitesini artıran, düşük fiyat sunan ve buna ek olarak evlere özel servis yapabilen kuru temizleme işletmelerine olan ilgiler her gün daha fazla artmaktadır. Çalışan kadın sayısındaki artış, gelir seviyesinin yükselmesi ve farklı kumaş türlerinin hassas etiket talimatları müşteri potansiyelini artırdı.
  4. Oyuncak Pazarı: Oyuncak sektörünün liderlerine göre önümüzdeki dönemlerde oyuncak sektöründe büyük bir artık gerçekleşecektir. Fakat buna paralel olarak İnternet ortamındaki oyun firmalarının da ciddi yatırımlar yaptığını var sayarsak bu durum tam tersi bir konuma gelebilir.
  5. Diğer İş Fikirleri: Oto bakım, butik giyim mağazaları, AVM stantları, Spor salonları, 3D baskı dükkanı, oto yıkama, pideci, dönerci, kahveci, muhallebi dükkanı gibi bir çok alanda iş fikri bulunmaktadır. Fakat başlığımızın girişinde de değindiğimiz gibi, “İşyeri açmadan önce işinizi sevin.” sonrasında zaten başarılı olacaksınız.

İşyeri açma kredisi ve iş kurma kredileri hakkında sormak istediklerinizi aşağıdaki bölümden bizlere yazabilirsiniz. Esnaf Kredileri bölümünden de bütün bankaların esnaf kredileri hakkında bilgiler edinebilirsiniz.

Bu yazı, güncel 01.01.2021 tarihinde tarafından Esnaf Kredileri KOSGEB Maddi Yardım kategorisi için yazıldı.

"İşyeri Açma Kredisi Veren 5 Banka: KOSGEB ve Devlet Destekli 2021" İçin Aşağıdan Soru Sorabilirsiniz.

"İşyeri Açma Kredisi Veren 5 Banka: KOSGEB ve Devlet Destekli 2021" Yazısı İçin 2 Yorum Yapılmış

  1. Tahir dedi ki:

    Frencayzing aldık bayilik bedelini ödedik isyerini kiraladık şirket kurduk maliyet.hesaplarimiz şaştı.ama sizin yukarıda yazdığımız hicbiseyden faydalanıyoruz.250.binlira para yatırdık.bu ise.ama destek bulamazisek.butun nirikimlerimiz gidecek

  2. TahsinDemirel dedi ki:

    İş yeri açmak istiyorum nasıl kredi çekebilirim